Parne likalne postaje

Filtriraj po ...
-10%
KARCHER HOME & GARDEN

Parni čistilnik SI 4 EasyFix Iron

Površinska zmogljivost pri polnem rezervoarju: 100 m²
Dolžina kabla: 4 m
Največji parni tlak: 3.5 bar
Čas ogrevanja: 4 min
639,99 €
575,99 €
ali od 15,34 € / mesec

Parna postaja

Likanje je opravek, katerega se je potrebno lotiti pogosto, vzame nam lahko veliko časa in hkrati ni ravno naloga, katere bi se lotili z veseljem. Pa vendar, če ste nekdo, ki lika, potem se zavedate, kako pomembno je, da imate pripomoček, ki vam olajša to nalogo. Danes obstaja veliko različnih vrst sodobne opreme za likanje. Med njimi posebno mesto zavzemajo parne postaje.

Parna postaja je edinstven izum, s pomočjo katere je mogoče enostavno in hitro zgladiti veliko število različnih tkanin. Prednost parnih postaj je, da ni več potrebe po uporabi likalne deske, saj parna postaja omogoča likanje tudi v navpičnem položaju. To pomeni, da vam več ne bo potrebno zaves odstraniti, pač pa jih lahko zlikate, ko so še obešene. 

Delovanje parne postaje je precej enostavno in sicer imajo poseben rezervoar, v katerega se vlije voda, kjer zavre in se spremeni v paro. Ta se  pod visokim pritiskom skozi poseben likalnik dovaja na tkanino. Likanje poteka pod vplivom pare na kratki razdalji. 

Med prednosti parnih postaj se uvršča tudi kratek čas segrevanja vode do nastanka pare, zaradi prostornega rezervoarja pa ni treba nenehno dodajati vode. 

Parne postaje imajo veliko prednosti.

Zakaj izbrati parno postajo?

Parna postaja za likanje ima veliko prednosti pred običajnim likanje. Poleg že zgoraj naštetih, je prednost tudi ta, da ne poškoduje tkanine, ampak tudi obnovi njene lastnosti in strukturo.

S pomočjo parne postaje lahko brez likalne deske, likate tkanine na obešalniku. Likanje je izredno učinkovito, saj zgladi gube na oblačilih, tudi na najbolj nedostopnih mestih.

Zelo pomembna prednost je, da popolnoma razkuži oblačila in odpravi vse neprijetne vonjave.

Kaj je dobro vedeti, ko izbirate parno postajo?

Najboljše parne postaje so zagotovo od proizvajalcev ali blagovnih znamk, ki so zaupanja vredne. Nakup z garancijo je jamstvo, da je kupljena naprava kakovostna in vključuje vse funkcije, ki jih potrebujete za kakovostno likanje. 

Parna postaja je univerzalen in priročen kompleks za hitro in temeljito likanje. Predstavlja ga niz elementov, med katerim so parne likalne mize, generator pare in likalnik. 

Para vstopa v tkanino pod visokim pritiskom in se vse gube odstranijo že samo na eni strani, kar prepolovi čas likanja. 

Kakšno likalno postajo izbrati?

Verjetno niste navdušeni nad kupom perila, ki čaka na vas, da ga zlikate? Zato ste zagotovo pomislili na nakup parne postaje, ki bi likanje morda celo naredila bolj enostavno in veselo. Ko izbirate med množico različnih modelov postaj, bodite pozorni na vrsto generatorja pare. Pomembna je tudi njegova moč, saj večja kot je, več časa boste prihranili pri likanju. 

 

Pomembna je tudi prostornina rezervoarja. Približno 1 liter vode zadostuje za uro in pol likanja. 

Funkcionalnost so prednosti, zaradi katerih se običajno odločimo za nakup naprave ali česarkoli drugega. Pri parnih postajah ni nič drugače. 

Če se odločite za nakup vsega posebej, bodite še posebej pozorni na likalno desko. 

Teža in stabilnost sta zelo pomembni, zato izberite strukturo, ki jo lahko obvladate. Izberete lahko tudi model s kolesi. Možnost nastavitve višine zagotavlja udobno in sproščeno držo med likanjem. 

Razni dodatki so odvisni od konfiguracije. Vsekakor so zelo uporabni, obstaja pa možnost, da se jih dokupi naknadno. 

Likalni sistemi so res priročne in zmogljive naprave, katere lahko močno olajšajo življenje. 

Kaj je še dobro upoštevati pri nakupu?

Likalna postaja je sklop treh naprav in sicer je to parna likalna miza, likalnik in generator pare.  Trg se nenehno polni z novimi modeli likalnih postaj in je v vsej tej raznolikosti težko določiti primerno postajo zase. Zato je pomembno, da pri nakupu upoštevate določene lastnosti likalnih postaj. 

Dejstvo je, da je izbira likalne postaje zelo odgovoren proces, saj jo boste uporabljali še lep čas in bo svojo življenjsko dobo služila z lajšanjem vašega vsakdanjika. Pri izbiri bodite pozorni na njeno moč, kajti večja kot je moč likalnega sistema, bolje bo likala. 

Zelo pomembna je tudi funkcionalnost, kakovostna likalna parna postaja bo tako vključevala tudi aktivno likalno desko, generator pare in likalnik. 

Tehnične lastnosti likalnika so izrednega pomena, saj je tehnična zmogljivost tista, ki poskrbi za nemoteno in učinkovito delovanje. Postaja, ki je iz trpežnega materiala in celo odporna na praske, bo imela tudi daljšo življenjsko dobo. Ne pozabite tudi na ergonomijo, od katere je odvisno vaše udobje, saj držanje likalnika v roki mora biti enostavno in udobno. Upoštevate lahko tudi samo težo.  

Prisotnost funkcij tlaka in odstranjevanja pare je dodatna prednost, odgovorna za ustvarjanje pogojev za likanje brez sledi. Tako lahko učinkovito zlikate tkanine, ki so sicer občutljive in na način, da se likalnik komaj dotika površine oblačil. 

Nakup likalne postaje

Čeprav nam je likanje poznan del naših gospodinjskih opravil, to ne pomeni, da nam je tudi opravek všeč. Vendar pa je likanje bistveno in sicer tudi za to, ker pomaga uničiti bakterije na tkanini in odstraniti ostanke detergentov, ki lahko povzročijo alergije. 

Resda je likanje monotona dejavnost, čeprav nekateri uživajo v njej. Ne glede na to, ali vam likanje predstavlja neprijetnost in izgubljanje časa ali možnost, da se sprostite, likanje je potrebno. Kar pa je dobro, je to, da je na sodobnem trgu gospodinjskih aparatov tudi parna postaja za likanje. 

Nakup parne postaje za likanje tako pomeni način, da enostavno in hitro opravite nalogo,  ki sicer čaka na vas. 

Tehnologija ne miruje, zaradi česar smo danes seveda hvaležni, saj nam ponuja ogromno možnosti za bolj enostaven vsakdanjik. Kdo bi si mislil, da nekoč mučno likanje lahko s pravo napravo postane enostavno in hitro. Danes nam je na voljo univerzalni likalni sistem, ki je enostaven za uporabo in preprosto dela čudeže. Torej, zakaj bi kupili parno postajo pravzaprav ni niti vprašanje. V prvi vrsti zato, ker ne želite veliko časa preživeti v družbi likalnika, v drugi pa, ker bo likanje odslej bolj enostavno in učinkovito. Nekoč rutinsko delo se spremeni v lahkotno opravilo. 

Zahvaljujoč likalni postaji lahko likate tudi občutljive tkanine, debele in močne, tanke in vse ostale. S pomočjo postaje tako lahko tudi očistite in osvežite oblazinjeno pohištvo, žaluzije in zavese, ne da bi jih sploh odstranili z oken.

Ko se odločate za nakup parne postaje, izbirajte sisteme, ki imajo še dodatne funkcije, na primer parne krtače na likalni deski, ki odstranijo neprijetne vonjave z oblačil. Obstajajo modeli s parnimi pištolami, ki hitro odstranijo sveže madeže z oblačil.

Nakup bo predvsem odvisen od osebnih preferenc in pričakovanj.