Zaradi trenutne situacije s Covid-19 se dobava vašega naročila lahko zamakne. V tem primeru vas dodatno kontaktiramo.

Visokotlačni čistilci

Visokotlačni čistilci vas bodo navdušili s prihrankom časa, vode in energije. Za hlajenje motorja se velikokrat uporablja kar voda s katero čistimo umazanijo, saj le-ta teče okoli motorja, zato je hlajenje stalno, kar pomeni daljšo življenjsko dobo naprave. Izredno zmogljivi in kvalitetni znamke Karcher - modeli K5, K7 in drugi. Izberite najboljšega.
Pozicija
Nastavi padajočo smer

Mreža Seznam

24 na stran

Izdelki 1 do 24 od 31 skupaj

  1. 1
  2. 2
Pozicija
Nastavi padajočo smer

Mreža Seznam

24 na stran

Izdelki 1 do 24 od 31 skupaj

  1. 1
  2. 2

Visokotlačni čistilci so preprosti za uporabo in zmogljivi

Visokotlačni čistilci so v današnjem času prisotni že v skoraj vsakem domu, saj so postali cenovno dostopni in preprosti za uporabo. Na trgu se pojavljajo že 65 let, seveda pa so v tem času precej napredovali.

Prednosti, ki jih nudi visokotlačni čistilec Karhcer K5, K7 in drugi

V primerjavi s klasičnim čiščenjem nas visokotlačni čistilci navdušijo s prihrankom časa, vode in energije. Za hlajenje motorja se velikokrat uporablja kar voda s katero čistimo umazanijo, saj le-ta teče okoli motorja, zato je hlajenje stalno, kar pomeni daljšo življenjsko dobo naprave.

Dodatki za še večjo učinkovost

Kar pa visokotlačnim čistilcem doda vrednost in izboljša njihovo učinkovitost, so dodatki, ki lahko uporabniku pomagajo pri opravljanju zadanih nalog. Navadno so poleg osnovnega aparata dodani še visokotlačna cev, električni kabel za priklop energije, pištola in osnovna šoba.

Poleg tega pa so zelo uporabni zaradi dodatne opreme. Odstranjevalec umazanije (rotacijska šoba) nam s 50% večjo močjo čiščenja pomaga pri pranju trdovratnejše umazanije, šoba za peno pa omogoča enakomerno nanašanje čistila na umazane dele. Talne šobe se uporabljajo za enakomerno in učinkovito pranje tal, svojo zmogljivost pokažejo tudi v težje dostopnih kotih. Rotacijska krtača se umazanije loti z vodnim tlakom in z vrtečimi ščetinami hkrati.

Za posebne namene uporabe lahko uporabnik visokotlačnega čistilnika uporabi komplet za čiščenje avtomobilskega podvozja, za višje dele pa teleskopsko razpršilno cev. Pogosto pridejo prav tudi kompleti za čiščenje strešnih žlebov in cevi.

V praksi se ljudje uspešno poslužujejo kompleta za čiščenje cevi, ki imajo različno dolge cevi, saj z njimi zelo hitro in učinkovito odmašimo tudi zamašene odtoke.

Sesalna cev omogoča sesanje vode, ki ne prihaja iz vodovoda, temveč iz alternativnih virov, kot so npr. vodnjaki, posode z deževnico,…

Primerna čistila poleg bolje opravljene naloge pomenijo hitrejše opravljeno delo, manjšo porabo energije in manjše onesnaževanje okolja. Univerzalno čistilo je široko uporabno, seveda pa si lahko omislimo tudi sredstva za nekaj bolj specifične potrebe. Z različnimi čistili si pomagamo pri čiščenju avtomobilov in motociklov, stekla, lesa, kamna, plastike, fasad, platišč, podvozja avtomobila, insektov na vozilu,…

Zaradi zaščite naprave je pri vstopu vode v napravo nameščen vodni filter, ki prepreči vstop različnim majhnim delcem, ki bi lahko poškodovali visokotlačni čistilnik.

Na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo visokotlačni čistilec? 

Pri izbiri visokotlačnega čistilnika moramo izbrati primerno potrebam za katerega se bo naprava uporabljala, saj le tako lahko zagotovimo dobre rezultate. S prenizkim tlakom in premajhnim pretokom vode ne bomo mogli opraviti zadane naloge čiščenja.

Prav tako pa bi bilo nesmiselno uporabljati preveč zmogljive naprave za enostavna čiščenja, saj bi po nepotrebnem povečali porabo vode, energije ali čistil. Torej se je pred nakupom smiselno o primernosti naprave posvetovati s strokovnjakom. Le-ta bo lahko tudi strokovno svetoval kakšno dodatno opremo ali čistilo, na kar morda niti pomislili ne bi in to bo še povečalo navdušenje za delo z visokotlačnim čistilcem.

Za delo, kjer nimamo na voljo električne energije, so na voljo tudi drugače gnane naprave. V takem primeru se največkrat uporabljajo visokotlačni čistilci s pogonom na bencin.

Za čiščenje opek, klinkerja, betona, jekla ali trdega lesa, se lahko s posebnim kompletom izvaja tudi peskanje. S tem sistemom se velikokrat odstranjuje tudi lak ali rja.

Ta stran uporablja piškotke. Ob nadaljnem brskanju po tej strani se strinjate z našo uporabo piškotkov. Več o piškotkih